Mapa sajta  |  RSS 

Odštampaj Pošalji
Vesti
22.Maj 2017.
„Koka Kola podrška mladima“ u Kraljevu

Grad Kraljevo učestvuje u nacionalnom projektu Coca-Cola podrška mladima“, koji mladima u Srbiji od 18 do 30 godina omogućava da unaprede svoje lične i profesionalne veštine kako bi lakše došli do posla.>>>> opširnije

22.Maj 2017.
Dve sale pod jednim krovom

Novoizgrađenu fiskulturnu salu namenjenu učenicima Osnovne škole „Braća Vilotijević“ i srednje Poljoprivredno-hemijske škole „Dr Đorđe Radić“, obišao je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić sa članom Gradskog veća Milunom Jovanovićem.

Ukupna vrednost investicije je 74.890.000,00 dinara - Ministarstvo omladine i sporta je finansiralo sa 31.035.000,00 dinara, a grad Kraljevo je opredelio 43.855.000,00 dinara, od čega je deo sredstava za  parterno uređenje i infrastrukturu, kao i protivpožarni put, grad finansirao preko Poljoprivredno-hemijske škole. Ostala vrednost radova je finansirana preko Osnovne škole „Braća Vilotijević“.

 

 

 

          

20.Maj 2017.
Sportsko-muzički vikend – autodrom Beranovac kao nekada

Ljubiteljima auto-trka iz Kraljeva i okolnih gradova i opština, ali i iz cele Srbije, pružila se prilika da, kao nekada, uživaju u sportskom vikendu na Beranovcu.
Prve kružne auto-trke državnog prvenstva Srbije - „Nagrada Kraljeva 2017“, koje se b
oduju za Šampionat Srbije i KUP Srbije, otvorene su u subotu, 20. maja, na autodromu Beranovac. Šezdeset osam takmičara, svrstanih u sedam klasa odnosno četiri divizije, bilo je spremno za asfaltnu stazu dužine 5.250 metara.
˃˃˃˃ opširnije

 

 

 

19.05.2017.

 

Koncert za maturante

 

Poznati folk pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, u pratnji Folk house band-a, održao je veliki solistički koncert u Kraljevu.
˃˃˃˃ opširnije
 

 

 

19.Maj 2017.
Savet za stručno usavršavanje

Savet za stručno usavršavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, koga čine predsednik i sedam članova, obrazovan je Odlukom Vlade Republike Srbije, koja ga je osnovala u cilju obezbeđenja načela efikasnosti, pravičnosti i celovitosti sistema stručnog usavršavanja, a radi davanja stručnih mišljenja i preporuka za njegovo sprovođenje i unapređenje. Članovi Saveta su iz Kabineta ministarke državne uprave i lokalne samouprave, Stalne konferencije gradova i opština, stručne javnosti i nevladinog sektora. ˃˃˃ opširnije

 

        

19.Maj 2017.
Mladi i humani – „Maturski ples“ kraljevačkih srednjoškolaca

Trinaesti Maturski ples u gradu Kraljevu, na Trgu srpskih ratnika, poslao je i ove godine u svet predivnu sliku mladosti i lepote, ali i velike humanosti naših upravo svršenih srednjoškolaca. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

 

        

19.Maj 2017.
Kraljevo transparentna lokalna samouprava

Grad Kraljevo je peti na rang-listi petnaest lokalnih samouprava, u kojima je Transparentnost Srbija sprovela istraživanje Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“, projekat realizovan uz finansijsku pomoć Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji.

Kraljevo  u ovom rangiranju ima indeks 57, na skali od 0 do 100.

Naš grad je zabeležio maksimalnu ocenu (5/5) u kategoriji „Informator“ i, kako se navodi, solidnu ocenu (12/18) u kategoriji dostupnosti informacija o radu Skupštine i Gradskog veća.

U izveštaju se navodi i da su vrlo pregledno dati podaci o sednicama Skupštine grada (kompletne najave sa dnevnim redom), dok su u izveštajima sa održanih sednica priloženi materijali, uz napomenu da postoji mogućnost unapređenja nekih delova, što bi donelo dodatne pozitivne poene .

Pohvaljeno je to što je na stranici o aktivnostima Gradskog veća dat spisak sednica i spisak svih donetih akata, što omogućava da se naknadno pronađu, bilo u „Službenom listu“, bilo kroz zahtev za slobodan pristup informacijama. Dobro je i što je u okviru vesti o sednicama Gradskog veća postavljen link ka informaciji sa kompletnim spiskom usvojenih akata.

Kao izuzetno dobar primer istaknut je „Elektronski registar administrativnih postupaka u nadležnosti grada Kraljeva“, kao i činjenica da su rokovi postupanja organa dati i u informatoru, u tabeli načinjenoj na osnovu dokumenta „Rokovi određeni pravilnikom o racionalizaciji rada Gradske uprave grada Kraljeva“. Preporuka Transparentnosti Srbije je da se tih 12 stranica javno istaknu i u prostorijama uslužnog centra i u prostorijama Gradske uprave.

            Ukazano je na to da je bodovanje bilo pozitivno i po pitanju dostupnosti pojedinih dokumenata o radu javnih preduzeća i javnih ustanova.

            Uz indikatore koji su pozitivno ocenjeni, kao i one koji su negativno bodovani, data je preporuka za unapređenje i stvaranje mogućnosti za pozitivne poene i podizanje nivoa transparentnosti naše lokalne samouprave.

         

 

17.Maj 2017.
Predstavnici Telekoma u Kraljevu

Povodom 20 godina poslovanja i uspešne saradnje sa poslovnim partnerima širom zemlje, kompanija Telekom Srbija je organizovala obilazak 20 gradova sa ciljem da doprinese unapređenju i daljem razvoju lokalne privrede. U Kraljevu su predstavnici Funkcije za velike poslovne korisnike Telekoma Srbija razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave i svojim poslovnim korisnicima, dok su stanovnicima grada i Kraljevačkom pozorištu poklonili izvođenje predstave „Perikle“ u režiji Nikite Milivojevića. >>> opširnije

          

17.Maj 2017.
Stipendije najboljim studentima iz Kraljeva

Četrdeset troje mladih Kraljevčana, najboljih studenata grada, sa prosečnom ocenom od 10.00 do 8.56, dobilo je stipendiju grada Kraljeva za školsku 2016/2017. godinu – po 10.000 dinara u deset mesečnih rata. Oni su sa gradom  Kraljevom potpisali ugovor o stipendiranju. >>> opširnije

            
16.Maj 2017.
Narcisu u pohode

Cvet prirodnog, umetničkog i mitološkog značenja, vesnika proleća – narcis, pohodilo je ovog maja na planini Stolovi nadomak Kraljeva više od 3.000 zaljubljenika u prirodu i planinarenje.

Dvema stazama, od 21 i 11 kilometara, sa usponom od 1.000 odnosno 700 metara, prošli su brojni Kraljevčani, ali i posetioci iz drugih gradova iz zemlje i inostranstva. Obilazak cvetnih Stolova bio je interesantan i mladima i starima.

Višedecenijsku manifestaciju Planinarsko-smučarskog društva „Gvozdac“, podržali su  Grad Kraljevo, Planinarski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Turistička organizacija Kraljevo i mnogi prijatelji društva – Udruženje guslara, Udruženje „Benem“, Mesna zajednica Kamenica...

Ova republička planinarska akcija skrenula je na sebe pažnju i nacionalnih medija.

            Da će narcisi i dalje pleniti svojom lepotom na planini Stolovi, pobrinuće se i grad Kraljevo. Kako je obećao gradonačelnik dr Predrag Terzić, koji je i sam prošao narcisom prekrivenim Stolovima, grad Kraljevo će se potruditi da uredi puteve i pešačke staze kako bi turisti na Stolove dolazili svakog dana, a ne samo od manifestacije do manifestacije.

            Ovaj lepi cvet ime je dobio po Narcisu, sinu grčkog boga Kefisa i nimfe Liriope. Bio je to lep mladić zbog koga su devojke patile, često se i ubijale. Zbog toga je bio kažnjen tako što se, ugledavši svoj lik u površini jezera, zaljubio u sebe. Legenda keže da je uvenuo od te ljubavi i pretvorio se u cvet.  

 

 

 

        

          POGLEDAJTE PRILOG KLIKOM NA SLIKU

15.Maj 2017.
Kraljevački Savet za bezbednost saobraćaja primer drugima

Još jedno priznanje veoma uspešnom radu Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva ovoga puta moglo se čuti u emisiji Radio-televizije Srbije SAT, koja je, između ostalog, veliki borac za bezbednost saobraćaja.

Kako je u emisiji od 14. maja 2017. godine urednik i voditelj Mirko Alvirović istakao, za razliku od mnogih lokalnih samouprava, koje ne poklanjaju dovoljno pažnje bezbednosti u saobraćaju, grad Kraljevo je, još jednom, pozitivan primer podizanja na viši nivo i bezbednosti u saobraćaju i svesti o značaju rada na ovu temu.

Ovoga puta je istaknuta akcija „Stani, pogledaj, mahni“, edukativna radionica održana u kraljevačkoj Osnovnoj školi Vuk Karadžić“, namenjena učenicima osnovnih škola, koju je organizovala kompanija Volvo kamioni, sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva, u cilju upoznavanja dece sa opasnostima sa kojima se svakodnevno suočavaju u saobraćaju. 

           

15.Maj 2017.
Najava Maturskog plesa

 

Organizacioni odbor za organizaciju ovogodišnjeg Maturskog plesa održao je konferenciju za novinare povodom predstojeće manifestacije zakazane za petak, 19. maj 2017. godine u 12.00 časova na Trgu srpskih ratnika. >>> opširnije

 

 

          

12.Maj 2017.
Značajna podrška grada Medicinskoj školi

Svečanoj akademiji povodom 59. rođendana Medicinske škole u Kraljevu, u ime grada, prisustvovao je gradonačelnik dr Predrag Terzić.
      Za uspešnu saradnju i podršku u radu gradonačelniku je, u ime kolektiva škole, Zahvalnicu uručila direktorka Biljana Bojanić, koja je istakla svesrdnu podršku koju gradonačelnik i grad pružaju Medicinskoj školi. ˃˃˃ opširnije

         

12.Maj 2017.
Obeležen Dan medicinskih sestara

Međunarodni Dan medicinskih sestara obeležava se, 12. maja, u znak sećanja na rođenje Florens Najtingel, engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva, koja je otvorila prvu školu za bolničarke i polovinom 19. veka inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu negu bolesnika.˃˃˃˃ opširnije

         
11.Maj 2017.
Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

 

Povodom obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“, od 8. do 15. maja, Crveni krst Kraljevo realizuje niz aktivnosti, koje se obeležavaju pod motom „Svuda za svakoga“.

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maja, u svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva, Crveni krst Kraljevo je obeležio jednu od značajnijih aktivnosti posvećenu dobrovoljnim davaocima krvi. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

           

11.Maj 2017.
Najavljena manifestacija „Narcisu u pohode“

Republička planinarska akcija „Narcisu u pohode“, u organizaciji Planinarsko-smučarskog društva „Gvozdac“ iz Kraljeva, biće održana 14. maja 2017. godine na planini Stolovi kod Kraljeva. Stazom dugom 21 kilometar, sa visinskom razlikom oko 1.000 metara uspona i oko 800 metara spusta, šezdeset prvi put proći će iskreni ljubitelji prirode. Pomoć u održavanju manifestacije pružaju  Grad Kraljevo, Planinarski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Turistička organizacija Kraljevo i mnogi prijatelji društva – Udruženje guslara, Udruženje „Benem“, Mesna zajednica Kamenica... ˃˃˃˃ opširnije

 

          

10.Maj 2017.
Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije

„Nadam se da će deca koja su se već opredelila za neku od srednjih stručnih škola ili Gimnaziju potvrditi svoje želje, a da će oni učenici koji do sada još uvek nisu odlučili koju će srednju školu upisati, uz pomoć današnjeg predstavljanja stručnih škola i Gimnazije, doći do te odluke i da će sva odeljenja svih srednjih stručnih škola i Gimnazije Kraljevo biti popunjena“, poručio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić prilikom otvaranja jednodnevnog Sajma obrazovanja i profesionalne orijentacije u našem gradu. ˃˃˃˃ opširnije


           

10.Maj 2017.
Razgovor o modernizaciji atletskog stadiona - Slobodan Branković u poseti Kraljevu

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, bivši atletičar, rekorder, reprezentativac Slobodan Branković, posetio je Kraljevo.
     Zajedno sa predsednikom Atletskog kluba Kraljevo Milošem Simovićem,
proslavljenog atletičara je primio gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. Sastanku je prisustvovao i direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandar Nestorović. ˃˃˃˃ opširnije
        

10.Maj 2017.
Slava Hrama Svetog Save

U Hramu Svetog Save u Kraljevu liturgijski je proslavljena hramovna slava, praznik Spaljivanja moštiju Svetog Save.
Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu
je služio Njegovo preosveštenstvo episkop žički g. Justin, uz sasluženje sveštenstva žičke eparhije. ˃˃˃˃ opširnije          

09.Maj 2017.
Osposobljavanje učitelja iz oblasti bezbednosti saobraćaja

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva, uručeni su certifikati o odslušanom dvodnevnom seminaru iz oblasti bezbednost u saobraćaju učiteljima osnovnih škola u našem gradu. Seminar za prosvetne radnike koji rade sa našim najmlađim sugrađanima je organizovan u decembru 2016. godine, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u cilju smanjenja broja dece koja stradaju u saobraćaju. ˃˃˃˃ opširnije

       

09.Maj 2017.
Održavanje mira - Kraljevo obeležilo Dan pobede

Dan koji se slavi kao Dan pobede nad fašizmom – 9. maj, obeležen je, kako širom Srbije i Evrope, tako i u našem gradu. Brojne delegacije su položile cveće i vence na Spomenik otpora i pobede, delo slovenačkog vajara Lojzea Dolinara, postavljeno 1955. godine u parku kod železničke stanice, i u neposrednoj blizini Groblja streljanih oktobra 1941. godine, a koje je podigao gradski odbor SUBNOR-a Kraljeva. ˃˃˃ opširnije

          

08.Maj 2017.
„Srpska kraljevstva u srednjem veku“

Organizacioni odbor Međunarodnog naučnog skupa „Srpska kraljevstva u srednjem veku“, imenovan Rešenjem gradonačelnika grada Kraljeva, konstituisan je danas, a izabrani su i članovi Naučnog odbora. ˃˃˃˃ opširnije

 

           

 

04.Maj 2017.
Auto-trke i „Tropiko bend“ na autodromu Beranovac

 

Povodom prvih kružnih auto-trka državnog prvenstva Srbije - „Nagrada Kraljeva 2017“, koje će biti održane u subotu, 20. maja, i nedelju, 21. maja 2017. godine, kao i propratnih manifestacija, koje će biti organizovane na autodromu Beranovac, organizatori - Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), AMSK KV RACING TEAM Kraljevo i grad Kraljevo održali su konferenciju za novinare. ˃˃˃˃ OPŠIRNIJE

           

           

 

04.05.2017.

Podsticaj primarne poljoprivredne proizvodnje, dopuna dnevnog reda sednice Skupštine grada...

 

Dvadeset četvrta (vanredna) sednica Gradskog veća na dnevnom redu je imala devet tačaka, od čega šest predloga odborničkih grupa za dopunu dnevnog reda jedanaeste sednice Skupštine grada, koja će biti održana u petak, 5. maja 2017. ˃˃˃˃ OPŠIRNIJE

 


 

 

 

03.Maj 2017.
Koncert Ace Lukasa u novoj hali i humanitarna akcija na Trgu

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i koordinator Kancelarije za mlade grada Kraljeva Nikola Radević, na konferenciji za novinare, najavili su dva događaja u našem gradu zakazana za 19. maj 2017. godine.˃˃˃˃ opširnije

  

 

27.April 2017.
Zaštita žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i zaštita dece od zlostavljanja i zanemarivanja“

U susret početku primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, koji počinje da se primenjuje od 1. juna ove godine, Kancelarija zaštitnika građana organizovala je okrugli sto u našem gradu na temu zaštita žena i dece od nasilja u porodici i partnerskim odnosima.
          
U ime grada, organizatore i učesnike okruglog stola je pozdravio član Gradskog veća grada Kraljeva Milun Jovanović, resorno zadužen za zaštitu i unapređenje ljudskih prava. On je istakao značaj angažovanja svih relevantnih institucija u vezi sa postupanjem po ovom pitanju i istakao da će grad Kraljevo, kao što je već donetim odlukama, i onima koje će tek doneti, ići ka tome da što više zaštiti žrtve nasilja odnosno sankcioniše nasilnike.    ˃˃˃˃ opširnije

 

 

        

26.April 2017.

 

26.04.2017.

Dvadeset treća sednica Gradskog veća

 

 

Na 23. (redovnoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva, pred većnicima su se našle 24 tačke dnevnog reda. U prvom delu, razmatrano je 14 tačaka, koje su se odnosile na izveštaje o radu gradskih ustanova i finansijskih izveštaja u okviru njih. Na sednici je razmatran i Nacrt odluke o priznanjima i nagradama grada Kraljeva. Jedna od tačaka se odnosila i na Nacrt odluke o utvrđivanju minimalne cene taksi prevoza na teritoriji grada Kraljeva.

Kako je istakla zamenica gradonačelnika grada Kraljeva Marica Mijajlović, koja je i predsedavala ovom sednicom Gradskog veća, utvrđene su cene taksi prevoza na nivou celog grada.˃˃˃˃ opširnije

 

 

 

 

24.April 2017.
„Svojom rukom do zdravlja“

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, sa članicom Gradskog veća grada Kraljeva zaduženom za oblast zdravstva Gordanom Stojković, u Medicinskoj školi u Kraljevu, prisustvovao je predavanju koje je deo projekta „Svojom rukom do zdravlja“ Društva protiv raka „Kraljica Jelena Anžujska“ i Opšte bolnice „Studenica“ Kraljevo. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

         

20.April 2017.
Lekcija iz humanosti – DDDK JKP „Vodovod“ u akciji prikupljanja rezervi krvi

 Društvo dobrovoljnih davalaca krvi JKP „Vodovod“ Kraljevo organizovalo je veliku tradicionalnu prolećnu akciju dobrovoljnog davanja krvi, uoči krsne slave preduzeća.
Uz brojne članove Društva koji su se odazvali ovom humanom pozivu, akciju je, davanjem krvi, podržao i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, dugogodišnji davalac krvi. Opširnije.

 

          

19.April 2017.
Kraljevsko ime za kraljevski grad – Kraljevo proslavilo Imendan

Čestitke sugrađanima povodom Imendana grada uputio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić obraćajući se na prigodnom programu u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“, posvećenom ovom značajnom datumu u istoriji našeg grada i znamenitim Kraljevčanima. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

 

         

18.April 2017.
Zavičajci u zavičaju

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, sa pomoćnikom Sretenom Jovanovićem i članicom Gradskog veća Gordanom Stojković, zaduženim za oblast kulture, primio je delegaciju Zavičajnog društva Kraljevo sa učesnicima koncerta narodnih pesama „Zavičajci zavičaju“, estradnim umetnicima poreklom iz Kraljeva. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

            

13.April 2017.
„Portal bezbednosti grada Kraljeva“

 

Savet za bezbednost grada Kraljeva je sa Auto-moto savezom Srbije – Centrom za motorna vozila potpisao ugovor, vredan 542.000 dinara, o izradi programskog paketa radi razvoja, uspostavljanja i održavanja baze podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja za grad Kraljevo. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

        

12.April 2017.
Osnaživanje romske zajednice u našem gradu

Prezentaciju projekta „Osnaživanje romske zajednice kroz socio-ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine u Gradu Kraljevu“, predstavljanje konačnog nacrta Lokalnog akcionog plana (LAP) za Rome i baze podataka dizajnirane za potrebe izrade LAP-a sa ciljem unapređenja mogućnosti zapošljavanja i samozapošljevanja Roma, koji finansira Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji, realizovao je u našem gradu Danski savet za izbeglice (Danish Refugee Council), uz pomoć grada Kraljeva. >>>>

 

11.April 2017.
Prijem u novim prostorijama FA „Karanovac“

Povodom svečanog otvaranja novih prostorija za rad u zakupljenom prostoru nove kraljevačke Hale sportova u Ribnici, Folklorni ansambl „Karanovac“ je priredio svečanost.
˃˃˃˃ opširnije  

 

11.April 2017.
Odbor za obeležavanje sto godina od završetka Prvog svetskog rata

Gradski Odbor za obeležavanje sto godina od završetka Prvog svetskog rata na teritoriji grada Kraljeva konstituisan je na prvoj sednici ovog Odbora, formiranog Rešenjem gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića, koji je i prisustvovao prvoj sednici.
  >>>> opširnije

   

10.April 2017.
Promocija javnih poziva podrške privrednom sektoru

U cilju informisanja potencijalnih korisnika o aktuelnim programima Razvojne agencije Srbije i Ministarstva privrede, koji su objavili Javne pozive za podršku privrednom sektoru i početnicima u biznisu u 2017. godini, grad Kraljevo, u saradnji sa Akreditovanom Regionalnom agencijom za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga i Regionalnom privrednom komorom Raškog i Moravičkog okruga, organizovao je prezentaciju javnih poziva.
˃˃˃˃ opširnije

 

 

         

10.April 2017.
Dvadeset prva sednica Gradskog veća

Na dvadeset prvoj (redovnoj) sednici Gradskog veća razmatrano je osam tačaka.
Jedna od njih je bila i
Nacrt odluke o merama za zaštitu od buke. Novom odlukom, danas usvojenom, čiji je predlog pripremilo Odeljenje za inspekcijske poslove – Odsek za zaštitu životne sredine, predviđeno je da muzika iz ugostiteljskih objekata može da traje do 24 sata i nikako posle tog vremena.
˃˃˃˃ opširnije 

 

 AKTI DONETI NA 21. SEDNICI GRADSKOG VEĆA

        

07.April 2017.
Svetski dan Roma

Povodom Svetskog dana Roma, koji se obeležava 8. aprila, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je primio delegaciju predstavnika Roma Kraljeva, kao i njihove partnere sa kojima sarađuju na poboljšanju uslova života romskog stanovništva u našem gradu. Uz gradonačelnika, sa gostima je razgovarao i član Gradskog veća resorno zadužen za zaštitu i unapređenje ljudskih prava Milun Jovanović, kao i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva Lidija Pavlović. ˃˃˃˃ opširnije

 


       

06.April 2017.
Obeležen Dan civilnih invalida rata

         U znak sećanja na civilne žrtve pale prilikom neobjavljenog nemačkog  bombardovanja Beograda 1941. godine, civilne žrtve fašističkog terora širom zemlje i žrtve stradale u masovnom streljanju civila u Kraljevu, na Groblju streljanih 1941. godine, i ovog 6. aprila, Kraljevo je obeležilo Dan civilnih invalida rata i žrtava fašizma. ˃˃˃˃ opširnije

 

         

05.April 2017.
Brendiranje grada Kraljeva u saradnji sa SKGO

Memorandum o saradnji između grada Kraljeva i Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije (SKGO), kojim se uspostavlja saradnja u cilju realizacije aktivnosti u okviru paketa podrške koji obezbeđuje program „Podrška lokalnim samoupravama na putu pridruživanja EU: unapređenje kvaliteta usluga, dijaloga zainteresovanih strana i efikasnosti lokalne administracije“, potpisan je u Kraljevu. ˃˃˃˃ opširnije

 

         

04.April 2017.
Gradonačelnik u poseti „Banim reklamama“

          Kompanija „Banim reklame“, specijalizovana u oblasti projektovanja, proizvodnje i montaže reklamnih elemenata, sa sedištem u Ratini, ugostila je gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića.
           Gradonačelnik je istakao da mu je čast da poseti preduzeće koje je, vođeno idejom osnivača i vlasnika, od malog preduzeća, postalo firma koja svojim proizvodima snabdeva najveći trgovinski lanac u Srbiji i najveće trgovinske lance u svim zemljama bivše Jugoslavije, a svoj posao
je nastavilo i na drugim kontinentima, odnosno u Angoli, gde, u okviru „Nelt grupe“, ima poslove i kompaniju. ˃˃˃˃ opširnije 

 

          

 

04.04.2017.

Najava obeležavanja Dana civilnih invalida rata

 

Povodom Dana civilnih invalida rata i žrtava fašizma, koji se obeležava 6. aprila, predstavnici lokalne samouprave i Udruženje civilnih invalida rata Kraljeva i Vrnjačke Banje održali su konferenciju za novinare kako bi građane upoznali sa programom obeležavanja dana sećanja u Kraljevu i pozvali ih da prisustvuju parastosu na Groblju streljanih oktobra 1941. ˃˃˃˃ opširnije

         

           

 

03.April 2017.
Dvadeseta sednica Gradskog veća grada Kraljeva

 

Na dvadesetoj (redovnoj) sednici Gradskog veća jedna od trinaest rzmatranih tačaka bio je Predlog rešenja o raspoređivanju sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kraljeva u 2017. godini.
˃˃˃˃ opširnije

 AKTI DONETI NA SEDNICI VEĆA

          

03.April 2017.
Otvoren konkurs „Oživi rizike“

 

Povodom konkursa pod nazivom „Oživi rizike", koji se, u okviru projekta Mala civilna zaštita, realizuje za učenike osnovnih škola na teritoriji grada Kraljeva od V do VIII razreda, održana je konferencija za novinare.
 ˃˃˃˃ opširnije

 

          

01.April 2017.
Mostom u „novi život“

      Radove na izgradnji mosta na imanju porodice Marije Balabanović u Bukovici, za koje je grad Kraljevo obezbedio sredstva, obišao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa članovima Gradskog veća Ivanom Bunardžićem i Milanom Miloševićem. ˃˃˃˃ opširnije

      

01.April 2017.
Grad izdvaja sredstva za protivgradne strelce

 

Strelce angažovane za rad u sistemu odbrane od grada na teritoriji naše lokalne samouprave, a povodom predstojeće protivgradne sezone i angažovanja grada Kraljeva u funkcionisanju sistema protivgradne zaštite, primio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa rukovodiocem Odeljenja za civilnu zaštitu Zdravkom Maksimovićem. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

          

 

01.04.2017.

Prijem povodom Dana ORA

 

Povodom obeležavanja 1. aprila, Dana omladinskih radnih akcija, kraljevačke akcijaše i njihove goste iz drugih gradova, primili su predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković i pomoćnik gradonačelnika Sreten Jovanović.
 ˃˃˃˃ opširnije

          

31.Mart 2017.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, sa zamenicom Maricom Mijajlović, rukovodiocem Odeljenja za civilnu zaštitu Zdravkom Maksimovićem, direktorom Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Aleksandrom Nestorovićem i saradnikom na projektu Vukosavom Konjikušićem, obišao je novoizgrađene mostove na Gledićkoj reci, u centru sela Godačica i u Čukojevcu, u zaseocima Radonjići i Koturovići, gde je izgrađen i potporni zid. ˃˃˃˃ opširnije


         

 

 

Rekonstruisani deo vodovodne mreže u selu Donja Sirča – Morava 3, koji je stradao usled prošlogodišnjih majskih poplava, obišli su gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, zamenica Marica Mijajlović, sa najbližim saradnicima, i direktorima JKP „Vodovod“ i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta - Milenkom Stefanovićem i Aleksandrom Nestorovićem.˃˃˃˃ opširnije         

 

 

Osnovnu školu „Dragan Marinković“ u selu Adrani nadomak Kraljeva, u pratnji gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i njegovih bliskih saradnika, posetili su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević. >>> opširnije


         

   

 

 

U pratnji rukovodstva grada Kraljeva, gradonačelnika dr Predraga Terzića i zamenice Marice Mijajlović, i njihovih saradnika, direktora Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Macana i rukovodioca jedne od službi Zavoda Tomislava Ilića, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević je obišao radove na izgradnji zgrade Zavoda za javno zdravlje na Higijenskom zavodu, na mestu na kome se nalazila stara zgrada Zavoda, stradala u zemljotresu 2010. godine. ˃˃˃˃ opširnije

 


           

 

Radove, u završnoj fazi, na asfaltiranju puta Grdica-Oplanići i bedem u Grdici, uz gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i njegovu zamenicu Maricu Mijajlović, obišao je i predstavnik Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode" Miloš Batalo. ˃˃˃˃ opširnije

          

 

 

Počeli radovi na izgradnji ritejl centra 

 

Predstavnici grada Kraljeva - gradonačelnik dr Predrag Terzić i zamenica Marica Mijajlović, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović i investitori - predstavnici kompanije RC Reinvest, prisustvovali su početku radova u Ulici Dušana Popovića. ˃˃˃˃ opširnije


 

 

         
30.Mart 2017.
90 godina postojanja Aero-kluba „Mihajlo Petrović”

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i Ivan Bunardžić, član Gradskog veća grada Kraljeva resorno zadužen za oblast sporta, primili su predstavnike Vazduhoplovnog saveza Srbije - predsednika Labuda Bulatovića i člana Upravnog odbora Nikolu Borovca, predsednika  „Aero-kluba Mihajlo Petrović“ iz našeg grada Dejana Slavkovića i sekretara Sašu Tubića. ˃˃˃˃ opširnije

     

 

                                       30.03.2017.

 Panel diskusija ,,Rodno-zasnovano nasilje"          

 

   

U organizaciji Centra za istraživanje javnih politika iz Beograda, u saradnji sa Udruženjem Fenomena”, organizovana je panel diskusija ,,Rodno-zasnovano nasilje: Implikacije po lokalnu bezbednost u Kraljevu".

Među učesnicima su bili narodna poslanica iz Kraljeva Maja Mačužić, Milun Jovanović, član Gradskog veća grada Kraljeva, kao i predstavnici Policije, Odbora za lokalnu bezbednost, Centra za socijalni rad, institucija i organizacija civilnog društva koja se bave pitanjima bezbednosti i rodno-zasnovanog nasilja u Kraljevu.˃˃˃˃opširnije

 

 

29.Mart 2017.
Počele pripreme za obeležavanje „Sabornih dana kralja Stefana Prvovenčanog“

U cilju ostvarivanja programa sveobuhvatne, duhovne i materijalne, obnove grada Kraljeva na temeljima osmovekovne srpske tradicije i početka državnosti utemeljene na ovim prostorima, rodila se ideja organizovanja programa pod nazivom „Saborni dani kralja Stefana Prvovenčanog Svetog Simona monaha, koji bi predstavljao stožer obnove našeg grada na svim nivoima.˃˃˃˃ opširnije

 

 

         

28.Mart 2017.
Podrška učenicima sa smetnjama u razvoju

Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“, u kojoj od 2014. postoji Sportski klub „Svetovid“, posetio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa članovima Gradskog veća grada Kraljeva zaduženim za zdravstvo i sport, Gordanom Stojković i Ivanom Bunardžićem, i predstavnicom Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo.  
 
˃˃˃˃ opširnije

 

 

27.Mart 2017.
Podrška grada Kraljeva auto, moto i karting sportu